21. tammikuuta 2017

Pihabongaus

BirdLife Suomi järjestää tämän kuun lopussa Pihabongaus -tapahtuman, missä tarkoituksena on tarkkailla tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla joko lauantaina 28.1. tai sunnuntaina 29.1. Havainnot ilmoitetaan joko nettiin tai postikortilla BirdLifelle.


Tähän aion osallistua, vaikka oman pihan lajivalikoima onkin tänä vuonna ollut melko vaatimaton. Toisaalta määrällisesti lintuja on ollut edellisvuosia enemmän, mikä osaltaan johtunee aikaisemmin aloitetusta ruokinnasta sekä viime kevään pönttötalkoista. Tuttujen tiaisten (tali-, sini-, hömö- ja kuusitiainen) lisäksi ruokintapaikoilla on näkynyt lähinnä pikkuvarpusia ja keltasirkkuja, punatulkkuja ja harakoita sekä käpytikoja ja mustarastas. Kuvan pyrstötiaiset vierailivat jokunen talvi sitten.


BirdLifen sivuilta löytyy Suomen 100 vuotisjuhlan ansiosta myös toinen mielenkiintoinen, joskin paljon haastavampi juttu, nimittäin 100 lintulajin bongaus tämän vuoden aikana. Mahtaisikohan onnistua? Ihan ilman opastusta tuohonkaan ei tarvitse ryhtyä sillä nettisivuilla esitellään kaksi lintulajia viikossa. Tuota sietää kyllä harkita. Bongailemisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥