9. lokakuuta 2015

Pakkaset tuli


Pakkaset tuli, eikä enää tarvitse jossitella vihreiden tomaattien kanssa. Osan toin sisälle ja osa jäätyi kasvihuoneeseen kynttilävirityksistä huolimatta.

Huvimajan pelargoniat pelastin pakkasen kynsistä ja ne odottelevat autotallissa siistimistä ja kellariin vientiä. Vähän erikoisemmat pelakat saavat majailla talvensa keittiön ikkunalla. Tyhjiin ruukkuihin ja paleltuneiden kesäkukkien tilalle sujautin muutaman callunan.


Pakkasesta huolimatta pihassa ei vielä kovin syksyiseltä tai talviselta näytä, kun nurmikko ja osa puista on vielä kauniin vihreitä. Mutta ei tässä vielä talvea kyllä tarvitakaan, sillä hommia on vielä tekemättä, ja paljon.

Tämä keväällä aloittamani nuotiopaikan läheinen penger on vielä viimeistelemättä ja osa kasveista siirtämättä/istuttamatta. Tässä pari muutaman viikon takaista kuvaa keskeneräisyydestä.


Iso Golden Globe -pallotuija siirtyi tuohon ylempää pihasta pienestä kallionpainanteesta. Kasvien kasvuvoima on kyllä mieletön, sillä tuokin tuija oli kymmenisen vuotta sitten pieni pallero ja aiemman kasvupaikan kasvualustan syvyys oli vajaa 20 senttiä.

Tässä vielä sama alue toisesta suunnasta. Ylempänä olevan kivimuurin yläpuolella olevaan rinteeseen olen siirtämässä seppelvarpua toisen muurin päältä (koska haluan saada muurin kivet näkyviin). Rinteessä kasvualustaa on vain nimeksi, joten saapa nähdä onnistuuko siirto ja selviävätkö seppelvarvut noin kuivassa ja osin valottomassakin paikassa. Syyssateitakin vielä toivoisin, että siirrettävillä kasveilla olisi mahdollisimman hyvät lähtökohdat siirtoon.


Alemmalle penkereelle olen istuttanut pääasiassa havuja ja muita happamaa maata suosivia. Syysvuokkoja ja viime jouluna saadun jouluruusunkin istutin. Nuotiokaarteen läheisen kasvualustan olen kalkinnut, sillä tuijat ja pensasangervot tykkäävät neutraalimasta maasta kuin muut alueen kasvit. Ria -mansikoiden olisi tarkoitus myös muuttaa parvekelaatikoista tuohon kaarteeseen.

Mukavaa lokakuista viikonvaihdetta kaikille piipahtajille. Talveen valmistautumista, sitähän se varmaan monella pihalla ja mökillä on. Lopettelen 29.6. kuvattuihin korentokuviin.


2 kommenttia:

  1. Kuivaa on tosiaan ollut tämä syksy. Toisaalta kyllä kiva, niitä märkiä kelejä varmaan vielä riittää. Normaalisti ei ole syksyn istutuksia tarvinnut kastella, mutta tänään laitoin maahan yhden paratiisiomenan ja niin rapsakan kuivaa oli, että laitoin sille reilusti vettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän sitä sadettakin vielä riitä. Toki kun tässä illat pimenee, niin ei enää näe tehdä hommia ilman otsalamppua. Olisi kiva saada kaikki työt ennen pimeää ja sadekautta tehtyä. Pari viikkoa kestänyt syysflunssakin on pitänyt pois pihahommista muutaman viikon, mutta josko tulevana viikonloppuna jo saisi jotain pihalla aikaankin.

      Poista

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥