23. heinäkuuta 2015

Pikkuprojekteja, numero 1


Olipa keskellä sivupihan ruohikkoa hankalasti ruohonleikkurilla kierrettävä iso kivi, minkä reunoissa kasvoi jos jonkinlainen rikka. Monta kertaa olen miettinyt mitä kiven kanssa tehdään, mutta ilman kaivuria se ei tuosta mihinkään nouse, joten pienen mietiskelyn jälkeen hain lapion ja ryhdyin hommiin. 


Lopputulokseen vaikutti myös toinen kohennuskohde. Etupihalla, portaanpielessä kuunliljat olivat kasvaneet turhan isoiksi ja päätin poistaa ne tuosta kokonaan ja korvata ne kivirajauksella.


Kivirajaus on kyllä vielä tekemättä, koska ne rajaukseen tulevat tiilet pitää ensin irroittaa toisaalta. Vähän hölmöläisen hommaltahan nämä pihapuuhani saattavat kuulostaa, mutta mieluummin teen pihaa vähän hitaammin euroa venyttäen. Näistä kuunliljapehkoista sain jakamalla mukavasti taimia ison kiven ympärille.


Ensimmäisenä iltana näytti tältä.


Aika monta kunnon murikkaa täytyi isoa kiven reunoiltakin kaivaa pois ja kyllä niitä maahan vielä jäikin. Yksi sopivasti kulmikas murikka päätyi lintualtaan jalustaksi. Koska avoin paikka ei välttämättä lintuja kiehdo, laitoin betonivatiin kirppikseltä löytyneen kalan.


Olisin halunnut laittaa myös reunanauhan, mutta maahan jääneet kivet estivät sen, joten yritän taistella ruohoa vastaan kanttaamalla ja kattamalla.


Olemassa olevaa maata paransin kompostilla. Kuunliljojen väliin upotin lisäksi ylivuotisia narsissien, krookusten ja helmililjonen sipuleita, mitä sain sopivasti ihan ilmaiseksi. Lopuksi laitoin päälle vielä oksasilppua. 

Ainoa ostotaimi istutuksessa oli keväällä hankittu riippapihlaja, mikä etsiskeli paikkaansa melko pitkään. Halusin pihaan riippapuun ja mieleni teki kovasti riippajalavaa, mutta valitisin lopulta varmemman vaihtoehdon.

Ihan kiva pieni väliprojekti isompien lomassa. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa kohdetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥