21. huhtikuuta 2017

Pääsiäinen mennä hujahti


Pääsiäisen sää oli mitä oli. Oli kylmä ja lunta sekä räntää vihmoi vähän väliä. Ei siinä paljon nokkaansa viitsinyt ulkoiluttaa. Edes kissat, nuorinta innokkainta lukuunottamatta. Rohkea raparperi sentään on uskaltautunut pinnalle krookusten kaveriksi kevätsäitä kurkkimaan, mutta piirakkaa saadaan vielä odotella tovi. ellei toinenkin.


Maanantaina sää oli muita päivä hieman lämpimämpi ja minäkin uskaltauduin hetkeksi pihalle. Kanttailin hieman alapolun reunaa ja funtsailin tulevia siirtoja sekä istutuksia.


Kasautin myös lapsityövoimalla (kakkupalkalla) viime syksynä Clasun alesta ostamani pergolan ja mietiskelin sen lopullista sijoituspaikkaa sekä kasvitusta. Pergola tulee toimimaan lähinnä kasvitukena ja -majana, mutta toki sinne jonkin sortin lattiakin ja tuolejakin tulee.


Puutarhapuuhastelu on muuten siirtynyt ihan uudelle tasolle. Ostin nämä Garden Girl -housut Tukholmasta itselleni syntymäpäivälahjaksi (kiitos kotiväelle ) ja kyllähän näiden kanssa on ilo pörrätä pihalla. Ostin myös samaa sarjaa olevan essun, mikä on niin ikään päässyt heti käyttöön ollessani kukkakaupassa harjoittelemassa. Toki pahimpiin rönttöpuuhiin puetaan vanhat tuulihousut ;)


Jee, se on perjantai ja viikonloppu edessä. Säät eivät vaan vieläkään näytä oikein suosivan pihahommia. Täytyy sitten vaikka haravoida ja käydä saksimassa loput talventörröttäjät penkeistä pois, siinä hommassa yleensä tulee ainakin lämmin. Hyvää viikonloppua!

5 kommenttia:

 1. Pääsiäinen tosiaan sujahti nopeasti ohi, eikä pihahommiakaan viitsinyt tehdä. Ihana pergola, sellaista itsekin himoitsin viime syksynä, tosin paikkaa sille en ole keksinyt. Mukavaa viikonloppua, toivottavasti päästään pihahommiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari, toivotaan edes hieman parempaa pihasäätä mitä ennusteet lupaa.

   Hiukan sama tuon pergolan kanssa minullakin, ettei sitä parasta paikkaa sille vielä ole. Tai paikkoja kyllä on, mutta ei sitä nyt ihan viitsisi vain johonkin nurkkaan nakata häpeämään. Tein syksyllä sulovilenit, kun kerran halvalla sai ;)

   Poista
 2. Siellä sentään näyttää jo lumettomalta. Täällä hanget ei näytä hupenevan lainkaan, nytkin sataa kolmatta päivää uutta lunta. :( Meillä on sama pergola, tulevana kesänä siine olisi tarkoitys saada myös lattia kelapöydän ympärille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, oikolukija taitaa lomailla tänään. :/

   Poista
  2. Lumetonta on ollut jo tovin, mutta silti mikään ei ole isommin pihalla muuttunut. Yöt ovat olleet kylmiä, eikä aurinko ole päivisinkään monesti hellinyt.

   Täytyypä poiketa blogissasi kylässä, niin näkee ideoita tuon pergolan sijoittelusta.

   Poista

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥