9. helmikuuta 2015

Helppo ribbipipoOlen tehnyt Novitan Floricasta pitsihuivin, mille olen useamman kerran aloittanut neulomaan baskeria tai pipoa kaveriksi, Aina tuli kuitenkin joko liian iso tai pieni, tai pitsikuvio ei sopinutkaan kunnolla. Tämä lanka on siis neulottu ja purettu monta kertaa, mutta tällä tekniikalla piposta saa sopivan ilman tiheyksien laskemista ja kuvioiden sovittamista.

Eli: aloita virkkaamalla sopiva määrä ketjusilmukoita ja lisäksi yksi kääntymistä varten. Sopiva määrä on siis pipon korkeus. Joustavaa ribbipintaa virkataan kiinteillä silmukoilla niin, että koukku laitetaan silmukan takareunasta läpi. Käännytään taas yhdellä ketjusilmukalla ja jatketaan tätä kunnes kappale yltää kevyesti venyttäen pään ympäri.


Silmukkamäärään vaikuttaa langan ja koukun paksuus sekä se kuinka pitkän/korkean pipon haluat. Itse halusin tästä vähän lörpähtävän.


Yhdistä kappale reunoistaan piilosilmukoilla, kun kappale yltää mukavasti ja kevyesti venyttäen pään ympärille.Yhdistämisen jälkeen katkaise lanka 30-40cm päästä ja pujota lanka silmäneulaan.


Rypytä yläreuna pujottelemalla lankaa sopivin välimatkoin neulepintaan.


Vedä langasta ja kiristä pipon yläpää varovaisesti umpeen.


Päättele molemmat langanpäät huolellisesti.


Laita pipo päähän ja lähde nauttimaan talvesta.


Piposta tuli siis värikaveri jo kauan käytössä olleelle Flower Basket Shawlille ja Florica lankaa tähän meni 87g.


Pirteää viikonalkua Sinulle!

1 kommentti:

  1. NImesin tuon piponi kurpitsapipoksi sen muodon takia ja totesin, että neulos venyy käytössä vielä lisää, joten kannattaa tehdä piposta aluksi vähän liian tiukka, niin on hetken päästä sopiva. Minun piponi meinaa nyt pyöriä päässä :)

    VastaaPoista

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥