10. helmikuuta 2015

Keittiössä suriseeBlenderi on ollut hyvä kaveri jo useamman vuoden ja suristanut smoothieita ja pirtelöitä, joskus "voikahviakin". Loppusyksyllä surina yleensä hetkeksi taukoaa, alkaakseen taas kevättalvella uudestaan.

Tänä aamuna jääkaappi ammotti tyhjyyttään ja tiistaipäivän brunssi täytyi koostaa siitä mitä keittiöstä löytyi: pari pientä avocadoa, kupillinen pakastettua aroniamarjaa, purkki ananasta, pieni kourallinen auringonkukansiemeniä, parikymmentä kurpitsansiementä ja vettä.


Kaikki aroniamarjoja maistaneet tietävät, ettei niitä kovin montaa paljaaltaan söisi, ei ainakaan kupillista. Smoothiessa sekin menee mukavasti. Lisämakeudeksi voi laittaa hunajaa tai steviaa. Itse tykkään vähemmän makeasta, eikä tämä minusta kaivannut kumpaakaan.


Jos jääkapissa olisi ollut muutakin kuin valo, niin sekaan olisi surahtanut ainakin muutama lehtisellerivarsi tai jotain muuta vihreää. Jos sää jatkuu näin keväisenä (+5 ja auringonpaistetta), niin hetken päästä ei tarvitse käydä kaupassa. Riittää kun kävelee ulos, ojentaa kätensä kohti maata ja nappaa mukaansa vuohenputkea tai voikukkaa. Nokkosta ja poimulehteäkin käytän joskus.


Vettä olisi voinut laittaa enemmän, mutta tykkään yleensä lusikoida smoothieni. Joskus laitan veden lämpimänä tai hujautan sekaan yrttiteetä.


Päälle vielä vähän hampunsiemeniä ja menoksi. Ja kun smoothie on nautittu, niin blenderi todellakin kannattaa pestä heti, tai ainakin täyttää vedellä. Unohdettuasi tiedät kyllä miksi ;)

3 kommenttia:

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥