4. helmikuuta 2015

Turkoosi tiskirättiOlen käyttänyt näitä itsetehtyjä tiskirättejä jo useamman vuoden ja ollut niihin erittäin tyytyväinen. Ensimmäisen virkkasin isoäidin neliönä paksusta puuvillalangasta, mutta siitä tuli liian tönkkö. Seuraavan samanlaisen tein bambulangasta ja tulos oli paljon parempi ja vakuutti minut bambulankarättien toimivuudesta.

Seuraavaksi kokeilin Feather and Fun mallia neulomalla, mutta tuo tiskirätti on venynyt liian ohueksi ja nyt siinä on rehti reikäkin. Neulotuista paremmin ovat toimineet nämä ainaoikein -neuloksella neulotut pyöreät kukat. Samanlaisia harmaita rättejä meillä on kierrossa kolme.

Tämän uusimman turkoosin rätin tein virkkaamalla pylväitä. 42 silmukkaa ja kerroksia sen verran, että kappaleesta tuli neliö. Reunassa ensin kerros kiinteitä ja sen jälkeen pylväitä simpukan malliin virkattuna. Novitan Bambua meni tasan 40g ja rätin virkkasin nelosen koukulla.

Uutena bamburätti ei ole kovinkaan imukykyinen ja sen kastelukin on hankalaa, joten tuohon marjapuurotahraan tarvittiin kyllä vanhaa rättiä. Uudet rätit kannattaa pyörittää pesukoneessa muutamankin kerran, niin niistä tulee imukykyisempiä. Omat rättini olen aina pessyt 60 asteessa.

Tiskiräteissä olen tähän asti käyttänyt vain Novitan Bambua helpon saatavuuden tähden, mutta tarkoitus on testata muitakin bambulankoja jahka kukkaron nyörit vain antavat myöden ja uskaltaudun kurkistelemaan lankakauppoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥