4. huhtikuuta 2015

Suitsait yrttisämpylät


Olen vältellyt viljoja jo useamman vuoden. Syy omaan välttelyyni on yksinkertainen, nivelet ja vatsa voivat paljon paremmin ilman niitä. 

Olen kerran aikaisemminkin testannut gluteenittomuutta vajaan vuoden ja palannut sitten viljojen pariin huonolla kokemuksella. Jokin niissä ei minulle sovi, vaikkei minulla esimerkiksi keliakiaa ole (verikokeissa) todettu.

Olen kuitenkin erittäin laiska leipuri, enkä juurikaan tee muita kuin helppoja sekoita-ja-kaada-pellille -siemenleipiä, kun muu perhe kuitenkin syö normaalisti. Joskus kuitenkin iskee tuoreen, pehmeän ja maistuvan leivän mieliteko ja olisi kiva saada keiton kylkeen jotain pureskeltavaa. Muutakin kuin riisikakku! Tuota yhtälöä harvemmin löytää kaupastakaan ja jos sattuu löytämään, niin yleensä ne leivät tai sämpylät ovat makoilleet kaupan hyllyllä useita päiviä. Varmaan juuri tähän tarpeeseen on kehitetty nämä Luminan valmiit leivontaseokset, joista tällä kertaa testasin yrttisämpylät


Näistä tuli hyviä, eivätkä nämä ole ollenkaan lattanoita tönkkösiä. Taikina vain sekoitettiin veden ja hiivan kera, muotoiltiin öljytyin käsin sämpylän malliin ja kohotettiin ennen uuniin laittoa. Pari sämpylää tuli maisteltua lämpimäisinä ja loput pakastan. Toivottavasti koostumus säilyy hyvänä senkin jälkeen. 

Nyt kun syömisestä on kulunut hetki, tuntuu suussa vielä hentoinen yrtin ja sipulin maku. Voi olla, etteivät nämä sämpylät tuon vuoksi maistu ihan kaikille. Hintaa pussilla taisi olla hiukan alle 4,50e ja tästä tuli 12 pientä sämpylää, joten yhden sämpylän hinnaksi tulee hiukan alle 40 senttiä, plus tietysti uuninlämmityskulut.

Sämpylöiden lisäksi olen "leiponut" useamman kerran saman valmistajan tummaa reikäleipää. Tykkään siitä paljon, ehkä vähän liikaakin, sillä sitä tulee aina syötyä liikaa. Molemmat oikein hyviä vaikka hätävaraksi kaappiin. Samalla valmistajalla on kaksi muutakin pellavaista leivontaseos tuotetta ja kaikkia näitä voi tuunata lisää oman makuisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥