15. maaliskuuta 2016

Kylvöjä


Sellerin kanta kasvaa ja tuoksuherne kylpee.Toiset hyppäävät suoraan multaan ja toiset idätyslautan kautta.Idätyslauttaa on kiittäminen siitäkin, että onnistuin kippaamaan lautallisen tomaatinsiemeniä kuistin kynnysmatolle ja vain yksi itänyt siemen liikkui/hukkui jonnekin. Tietysti se oli juuri se, mitä siementä oli vain 2. Muut pysyivät onneksi kiinni lautassa, eikä mitään isompaa vauriota tapahtunut. Eikä tullut sotkuakaan, toisin kuin jos olisin kipannut matolle multa-astian. Tämä konsti jää kyllä käyttöön.

Tämä pihvitomaatti sen sijaan on kylvetty jo tammikuussa. Ei tosin täällä kotona, vaan Kokemäen koulutilan kasvihuoneessa. Pakkohan näitä oli kompostikohtalolta muutama tänne askarteluhuoneen hämärään pelastaa.


Pihalla lunta on vielä melko paljon, mutta +7 asteinen kevätilma sulattelee sitä jo mukavasti. Aurinkoa kyllä kaivattaisiin, niin minä kuin alakuvan kirsikkatomaatit.


Tällä työpöydällä ei tällä hetkellä paljon käsitöitä tehdä. Laitoin pöydän päälle kevytpeitteen kaksinkertaisena ja rullasin reunat. Toivottavasti se pitää isoimmat lammikot pois lattialta.

Työpöydän viereinen jääkaappikin on osittain vallattu. Kylmäkäsittelen siellä muutamia jemmasta löytyneita perennansiemeniä ja kokeeksi yhtä sun toista kerättyä ja saatua.


Ensimmäiset mullanvaihdot sisäkukillekin on tehty ja vanhoja multia kippasin isoon ruukkuun narsissien alle. Kukittuaan menevät kuitenkin maahan ja laitan uutta multaa vasta kesäkukille. Tarkoitukseni oli/on kaivaa narsissien kaveriksi jostain lumen alta maahumalaa, mutta eipäs siitä veijarista ole vielä mitään havaintoa, vaikka kesällä tuntuu, ettei pihalla oikein muuta olekaan.

Jaahas, mitäs muuta vielä voisi kylvää? Osan kylvöistä, esimerkiksi samettikukat, jätän kyllä suosiolla huhtikuulle, mutta ohraa voisi vähän pääsiäiseksi vielä kylvää. Joko teillä ikkunalaudat ja sivupöydät pullistelevat purkkia ja purnukkaa? 

5 kommenttia:

 1. Tomaattia ja chiliä on piiloteltu mullanalle. Tässä vaiheessa pitänee vaan hillitä itsensä ettei tuupi kaikkea mahdollista purkkiloihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi pitäisi hillitä itsensä 😃 kevät on vain kerran vuodessa?

   Poista
  2. Kun näkisit papupurkin... oli niin somia ja hauskanvärisiä että oli iiihan pakko iskeä multiin osa... harmi, ettei niitä voi viedä ulos jo ensiviikolla, ne olisivat kyllä valmiita :D

   Poista
 2. Sellerit vihersivät kivasti, mutta mätänivät sisältä, joten jatkokasvatus näistä kertaalleen suödyistä ei ainakaan tällä kertaa luonannut.

  VastaaPoista
 3. Kiitos idätyslauttalinkistä. Kokeilin heti. Toimii :)

  VastaaPoista

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥