7. lokakuuta 2017

Kalevala CAL

Ensimmäistä kertaa olen mukana CALissa (crochet along) ja kyllä - olen koukuttunut erittäin vahvasti. Kalevala CALissa virkataan palapeittoa Kalevala eepoksen hengessä ja yhteisvirkkuu on osa Suomi100 juhlintaa. Peittopalasten virkkaus olkoon samalla myös minun tapani juhlia. (Virkkauksen lisäksi aion kyllä istuttaa ainakin yhden kuusen jonnekin pihaan paraatipaikalle).


Jos Kalevala CAL ei ole tullut eteesi vielä missään, niin kurkista Arteenin Kalevala CAL -sivuille, niin saat tietää mistä on kyse. Peitto on suunniteltu Menitan Lasse ja Pia langoille, mutta omaa peittoani teen tutusta ja helpommin saatavilla olevasta veljeslangasta ja Nallesta luonnonvalkoisena.

Aloitin projektin kyllä harmaalla langalla ja virkkasin sillä kaksi palaa, mutta päädyin sittenkin vaihtamaan väriä. Hiukan polttelisi myös aloittaa toisenkin peiton teko ja käyttää siihen jo useampi vuosi sitten kasveilla ja sienillä värjäämäni langat. Toki nuo langat eivät tulisi riittämään kuin korosteväriksi, joten niiden lisäksi pitäisi yhdistää esimerkiksi tummanharmaata lankaa. Mietintämyssy on päässä tämän asian suhteen, mutta laitetaan tänne blogiinkin muutama kuva siitä missä menen nyt. Palapäivitykset jatkuvat kuitenkin enimmäkseen Instagramin puolella.


Yllä olevassa kuvassa ovat esillä palat Kasvun ihme (kahdestoista pala) ja Ei ole Vuoksen voittanutta (kolmastoista pala). Alapuolella puolestaan on Joukahainen suossa. En ole ihan varma pelastanko Joukahaisen tuolta vielä ennen lopullista peiton kokoamista vai jätänkö hänet suon silmäkkeeseen.Paloista kinkkisin minulle on tähän asti ollut Kalevalan meri ja kiittelenkin, ettei se ollut ensimmäinen pala. Olisi voinut helposti peiton teko tyssätä heti alkuunsa. Pohjan akka palasen teen uudestaan, sillä toisella tapaa, niin tulee omaan silmään nätimpi pala.

Palasista muutama on tullut kuvattua ulkona päivänvalossa, kuten Isotammi ja Väinölän viljavat vainiot.Monesti palasen valmistuttua sää on kuitenkin ollut niin harmaa ja/tai sateinen, ettei valkoisen langan kanssa ole viitsinyt ulos lähteä. Kuvausassistenttina on useimmiten ollut kissa, kuten tänäänkin. Eläintenviikon kunniaksi toivottelen Sinulle Kettusen kanssa oikein mukavaa viikonlopun jatkoa ❣


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥