12. lokakuuta 2017

Puutarhurin kasvikorut


Valmistuin puutarhuriksi syyskuun lopulla ja halusin tehdä valmistujaistilaisuuteen hieman erilaiset ja luonnonmukaiset korut. Kaikki näissä käytetty materiaali on kerätty omasta puutarhasta lukuunottamatta tuota vaijeria ja kasvien alla olevaa keinonahkapohjaa.


Tein korut kaksi päivää ennen juhlaa. Käytössäni oli kukkien liimaamiseen soveltuva ns. kylmäliima, mutta mitään Floralifeä tai muuta haihtumisen estäjäsuihketta en näissä käyttänyt. Nyt, kun tekemisestä on kulunut jo kaksi viikkoa alkavat ruusunmarjat ovat ruttuisia, mutta vähintään viikon kaikki materiaali säilyi hyvänä sekä kaulakoristeessa että rannekkeessa. Sormus sensijaan ei kestänyt osumista takin hihaan kahta kertaa.


Rannekkeesta ei tullut ihan sellainen kun mielessäni suunnittelin, mutta pilkkopimeä sateinen puutarha ei enää houkuttanut hakemaan lisää materiaalia. Näistähän löytyy mehitähtiä, maksaruohoja, ruusunmarjoja, alppikärhön siemenpalleroita, marjaomenapuun marjaa, hortensiaa, idänunikon ja varjolijan siemenkotia, tammenterhoja, hiirenvirnan palkoja...


Harvemmin käytän korvakoruja, mutta nyt kallioltani löytyi niin kivat pikkumehitähdet, että liimasin ne korvakorupohjiin ja pistin korvaan. Nämä ovat myös säilyneet todella hyvin.


Nyt täytyisi vain keksiä, että mitäs nyt sitten tekisi. Tällaisia luonnonmateriaalikasvikoruja voisin ainakin tehdä lisää, jos jollakulla on kiinnostusta ja tarvetta. Mutta sitä ennen on kuitenkin hieman likaisempia lapiohommia tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥