8. marraskuuta 2017

KalevalaCAL tilannekatsaus


Loppusuoralla ollaan. Enää kaksi varsinaista peittopalaa Kalevala CALiin tulossa ja bonuspalat päälle. Yksihän on jo julkaistu, mutta se minulla on vielä tekemättä. Yllä on 14. pala, Marika Nordlingin suunnittelma Sammon taonta ja alla taas Taina Tauscin suunnittelema Marjatta eli 22. pala. Marjatta on yksivärisenäkin kuin koru tai reliefi, ja väreissä vielä hienompi.


Pohjan akan tein uudestaan ja sekin on mukana tässä kollaasissa. Yhdistämistä en ole vielä kokeillut, koska haluan ensin nähdä&tehdä kaikki palat ja sommitella järjestyksen vasta sitten. 


Ja laitetaan tähän nyt vielä vanha kollaasi myös. Värierot paloissa tulevat valaistuksesta ja kuvankäsittelystä. Lankana luonnonvalkoinen 7 Veljestä.


Osalle paloista olen tehnyt ohjeesta poikkeavan ulkokerroksen, jos on tullut kovasti erikokoinen kuin muista paloista. Ja mahdollisesti joudun tekemään myös Tuonelan joutsen palan uudestaan, koska keskuskuvio kiristelee hieman. Jännästi virkkauskäsialakin vaihtelee päivien välillä. Ja sanottava on myös, että käyttämäni langan laatu vaihtelee vielä enemmän. Viimeisin käyttämäni kerä (7 Veljestä) oli niin karkeaa, että pelkäsin sormien hankautuvan verille. Karkeuden lisäksi myös langan kierteisyys ja paksuus vaihtelee paljon, välillä lanka on paksumpaa kuin Isoveli ja välillä taas on ihan ohutta luirua. No, eiköhän tuon kanssa kuitenkin loppuun asti pärjätä, kun on kerran tähänkin asti jo päästy.

Tässä vielä tämän kuvauskerran assistentti Pippuri. Mukavaa päivänjatkoa Sinulle!

5 kommenttia:

 1. Marjatta vielä vaiheessa... Minä aloin jo yhdistelemään noita palasia, kun haluan päästä vähemmällä päättelyllä. Virkkaan puuvillasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdistelet siis lennossa suoraan? En ole vielä päättelyä kokeillut, mutta kaipa sekin onnistuu, vaikka muutamassa palassa olen tehnyt ylimääräisen kerroksen kiinteitä ja lisännyt muutaman silmukan. Itseä hiukan hämää jos tulee kaksi kovin "peittävää" palasta vierekkäin, kuten tässä nyt esimerkiksi Sammon taonta, Tuonelan joutsen ja Neidon kehrä. Mieluusti laittaisin näiden väliin jotain ilmavampaa.

   Poista
  2. Teen pari palasta valmiiksi joihin jätän lankakerän, sitten vilasen minkä laitan seuraavaksi. Yhdistän samalla langalla, joten säädin sivusilmukoiden määräksi 39 ks + kulman 4 ks. Koska tuntui hassulta ahtaa lisäsilmukoita jokaikiseen palaseen, ja varmaan olisi tullut liian paksun oloinen. Katsotaan miten menee kun reunus ohje tulee... mennee taas säätämisen puolelle ;)

   Poista
 2. Loppu silausta vaille valmis. Peitostasi tulee todella kaunis.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Mari. Epäilen, että kyllä tuon kanssa vielä muutama tuskailu tulee ;) mutta toivottavasti ei.

  VastaaPoista

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥