3. marraskuuta 2017

Lapastelua


Peittovirkkauksen lisäksi olen myös hieman neulonut. Ei mitään niin ihmeellistä, mutta tilauksesta ja tarpeeseen, rakkaudella neulottuja kädenlämmittimiä elämäni miehille (mies ja kolme poikaa) ja vielä yhdet lapaset pääsevät kohta puikoille, mutta niistä ei tule harmaat vaan sähkönsiniset. Jotain vaihtelua sentään tähän marraskuun harmauteen.


Muuten ihan peruslapaset, mutta peukalokiila erilainen kuin tähän asti tekemäni. Kyseessä on siis intialainen peukalokiila ja täytyy sanoa, että vaikka lapanen ilman kättä näyttää hieman vänkyräiseltä, niin käteen se istuu kuin valettu. Ohjeen löysin Novitan sivuilta. Lisäksi tämä kiila on erittäin helppo tehdä, kun lisäys tehdään aina samassa kohdassa.


Ensin tuli kylläkin tehtyä harjoituskappale, tai parikin, eli tuo ao kuvan vasemmanpuoleinen lapanen. Ja tietysti esikoinen huomasi liian ison koon vasta, kun molemmat olivat jo valmiina. Onneksi mieheni isoon käteen näistäkin tuli ihan passelit. 

Seuraavaan yritykseen pienensin puikkokokoa 3½mm -> 3mm ja muutin perus 2o2n -joustimen 1oikein kiertäen-1nurin -joustimeen. Nyt tuli sopivan kokoiset ja muutenkin siistimmän näköiset. Molemmissa on siis 44 silmukkaa, mutta puikkokoossa eroa ½ milliä.


Sitten vielä keskimmäisen pojan lapaset astetta tummemmalla harmaalla. Minulla on ostettuna tuollaista kivaa nauhaa, mistä olisi ollut kiva ommella pätkä lapaseen, mutta ne murkut.. -sainpa kuitenkin edes kuvan napattua nauhan kera.


Lapastelu jatkuu ainakin yksien peruslapasten ja sitten kenties rohkenen taas kokeilla kirjoneuleen tekemistä. Sitä ennen täytyy virkata peittoprojekti ajan tasalle. Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥