27. marraskuuta 2017

Valopaviljonki


Clas Ohlsonin toissa syksyn alesta hankkimani paviljonki on etsinyt paikkaansa pihassa. Alunperin siitä piti tulla lähinnä köynnösteline, mutta pihassamme niitä paikkoja, missä olisi riittävän tasaista ja vielä maata kaivettavaksi, ei ole ihan talon lähellä, joten kannoimme tuon heinäkuussa terassille pöytäryhmän suojaksi ja siinähän se vieläkin nököttää.

Tämä puoli pihaa on myös lähes valoton (johtuen suurimmaksi osaksi siitä, ettei kallioon ole helppo kaivaa maakaapelia), mutta roikkavirityksellä saa tännekin valoa. Ensin kokeilin patteriledejä, mutta eipä niistä oikein valaisijaksi ollut. Myöhemin vaihdoin tilalle ison valosarjan, tai lopulta kaksikin, kun huomasin, etten saa yhdellä sarjalla noita yläkaaria kierrettyä. A-tikkaita tarvittiin, että yletyin sitomaan valosarjan narulla riittävän monesta kohtaa, niin ettei se jää roikkumaan.Yllättävän hyvin tuo valaisee. Olisiko yhden sarjan teho ollut 6,5W eli tuossa on nyt siis 13W ledejä ajastimella ohjattuna. Menee aamulla päälle muutamaksi tunniksi ja illalla on sitten pidempään. Yöksi sammuu.

Valosarjat valaisevat sen verran hyvin, että tuossa kallionreunan polulla näkee nyt hyvin kävellä illallakin. Ja jos sattuu tulemaan lunta, tai edes kuuraa, niin näkee vielä paremmin.Paviljongin sisälle olisi tarkoitus tehdä jotain lisäkoristetta Itsenäisyyspäiväksi, mikäli vain suinkin ehdin. Facebook kavereilta kyselin sinivalkoisia vinkkejä ja ihan hyviä sainkin. Ja niitä myös kommenttina antaa. Minulla olisi jemmassa pieni Suomen lippu ja katolta tippuneen lumen katkaisema seinälipputanko, mutta täytyisi hommata korkeammat A-tikkaat, että pääsisi sen tuonne ylös jollain tapaa virittämään. Ehkä pieni viiri tai sinivalkoinen viirinauha toimisi paremmin. Mietintämyssy on päässä. Mukavaa marraskuun viimeistä viikkoa!

2 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän ihana paviljonki! Sen alla olisi ihanaa juoda glögiä ja katsella valoja, voih!
  Mukavaa viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari. Tuo paviljonki on ollut kyllä hyvä ostos, eikä hankintahintakaan ollut paha. Muistaakseni maksoin tästä syysalessa alle 80e ja aiemmin olin hankkinut vanhempien pihaan samanlaisen niin ikään tarjouksesta 69 eurolla. Koottavaksi on yllättävän tukeva ja meillä kattokangaskin pysyi ainakin ensimmäisen kesän ehjänä. Syyssateilla kävin irroittamassa siitä kaksi kulmaa, ettei vesi pussiintunut kulmiin.

   Terassikalusteet ovat nyt talvisäilössä, mutta kyllähän ne sieltä helposti ottaa esiin jos iskee glögittelyvimma. Itse olen haaveillut kylpytynnyristä tuollaisen katoksen alle, mutta kun ei ole lähellä merta eikä järveä, mistä ottaisi isommalla pumpulla vettä. Meillä on siis porakaivo, eikä sitä viitsisi kylpemisen takia tyhjentää. Ei ole kyllä koskaan loppunut, mutta kertahan se on ensimmäinenkin. Lisäksi on ruskeavetinen pihakaivo, minkä taas ei tynnyriä viitsisi ehkä täytellä jos veden jättäisi tynnyriin. On siitä kyllä muksujen altaaseen joskus vettä otettu, mutta altaassa oli suodatin ja mömmöt apuna.

   Poista

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥