31. maaliskuuta 2018

Kukkasaappaat


Puutarhassa möyrääminen kuluttaa saappaita, varsinkin kyykyssä kitkeminen. Veikkaisin, että monelta löytyykin nurkista useammat saappaat, varsinkin jos on joskus haksahtanut kauniin värisiin, mutta vähemmän kestäviin saappaisiin. Moni lienee jemmannut niitä myös esimerkiksi betoniaskartelumuoteiksi tai ihan muuten vaan, kuten minäkin 😉.

Nämä ovat majailleet navetalla auringon haalistamina odottamassa jotain, minkä aika oli nyt.Jotta kukat eivät valahda saappaan pohjalle, täytyy saapasta ensin täyttää jollain sopivalla materiaalilla. Nämä ovat jo niin risat, että olisin voinut täyttää pelkällä mullallakin, mutta koska se oli umpijäässä, tungin saappaisiin postipaketin mukana tullutta solumuovia. Tuulisen paikan kevätistutukseen kannattaa sujauttaa mieluummin jotain painavampaa, vaikkapa kiviä ja soraa.


Sujautin pikkunarsissit saappaisiin ilman ruukkua, mutta niiden mukana olleen suojapussin kanssa. Leikkasin ylimääräisen pussinreunan pois. Jos kevät sattuukin yllättämän, niin pussin ansiosta kosteus pysyy hieman paremmin sipulien ulottuvilla. Jos laitat kukat pussiin ja saappat tulevat taivasalle, niin tee pussiin muutamia reikiä liian veden ulospääsyä varten.

Somista saappaita haluamallasi tavalla. Itse lisäsin näihin vain hieman vänkyräisiä omenapuun oksia (omenapuiden leikkaus aloitettu siis), heinämäistä puukuitua ja muutaman viiriäisen munan(kuoren). 


Sisälle sullomani solumuovi on siitä mukavaa, että saappaat ovat nyt kevyet ja ne on helppo kiikuttaa yöksi sisälle. Yhden narsissiruukun ehdin jo jäädyttää ovensuun metalliuurnassa, joten enempää en viitsi pakkaselle uhrata, vaikka edullisesta kukasta onkin kysymys. Tämä pikku Tête à Tête -narsissi on kyllä melkoinen sissi ja kestää kymmenenkin astetta pakkasta. Nyt on ollut siis enemmän, ja saisi kyllä jo riittää.


Saappaista vielä sen verran, että nämä puutarhurikoulua varten hankkimani Dunlop -turvasaappaat ovat olleet paras saapasostos ikinä. Malli on istuva ja varteen mahtuu paksumpikin sääri housulahkeen kanssa hyvin. Lisäksi nämä ovat kevyet ja paljon lämpimämmän oloiset kuin tavalliset kumiset saappaat, eikä näiden pitämisen saapaspäivän jälkeen ei tarvitse herätä yöllä "suonenvetoon", mikä on yleensä itselläni ollut seurausta kumpparipäivästä.


Lopetellaan lankalauantain postaus vielä toisiin tuunattuihin saappaisiin vuodelta 2007. Nämäkin ostettu värin ja mallin takia. Melko pian totesin kuitenkin, että saapas ei aina ole synonyymi vedenpitävälle jalkineelle, joten näistä tuli kuivan kelin pihakengät. Saappaiden nykyinen olinpaikka on mysteeri. Mukavaa lankalauantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥