1. huhtikuuta 2018

Kasvihuoneen kevätilmeKasvihuone sai kevätilmeen pääsiäiseksi. Yli kymmenen asteen yöpakkasten takia kukat on täytynyt tietysti siirtää joka ilta siirtää jopa lasikuistiltakin yöksi sisään, mutta öisin kasvihuoneessa on palanut kynttilät. Assistenttina minulla oli nuorin kissamme Kettunen.Kuten kuvasta näkyy, niin meilläkin on lunta vielä melko paljon. Lumi sulaa pihasta yleensä melko hitaasti, sillä taloa ympäröi puusto koillisesta etelään. Ja aurinko on vielä niin matalalla, ettei kevään ilta-aurinkokaan vielä yletä puutarhaa lämmittämään. 

Kasvihuoneessa talvehtineiden terassikalusteiden siirrolla ei ole vielä kiirettä, sillä huvimajan terassillakin on vielä lunta. Lumen ja jään seassa on muutakin ylimääräistä, sillä käytin huvimajaa ja sen terassia tukikohtana joulumyyjäiskransseja tehdessäni. Mutta eiköhän nämäkin lumet vapuksi sula ja saan risut ja havut siivottua huvimajasta pois. Vasta sitten pääsee kasvihuoneessakin suunnittelmaan ja tekemään laastipaljuja korvaavaa laaria takaseinälle. Ajatuksena on kuitenkin tehdä 4 laudan korkuinen, koko takaseinän levyinen laari. Laarin vuoraan varmaankin muovilla, koska alla on kallio ja betonilaatat, mihin kasvihuoneen sokkeli on pultattu. Muovi estää kasteluvettä valumasta mäkeä alas.Viime keväinen risupesäkin on somistettu uutta pesintäkautta varten.


Ja rautaiseen palloonkin on joku tehnyt itselleen heinistä pesän.


Kevään väri on keltainen. Liekö ikäkysymys, mutta olen alkanut sietämään sitä paremmin kuin ennen. 
Tänään ensimmäisenä pääsiäispäivänä aurinko paistaa kuten näissä torstain ja perjantain kuvissakin. Jokohan ilma olisi lämmennyt niin, että voisi kaivaa hakettimen esiin ja murskata loppusyksystä karsittuja oksia? Vaikkei hakettaisikaan, niin ulos täytyy joka tapauksessa lähteä kevättä haistelemaan ja seuraamaan tinttien kosiomenoja. Hyvää pääsiäistä!

2 kommenttia:

 1. Ajatella, että jaksat kukat ees-taas kuljettaa. Vaan kyllä vaiva kannattaa, kivan näköinen kasvari onkin koristeltuna.
  Ihana Kettunen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KristiinaS. En minä koko pääsiäistä noita edes taas kuljetellut, vain kahtena iltapäivänä. Toki senkin jälkeen jouduin siirtelemään osaa lasikuistilta (eristämätön yksinkertaisin ikkunoin) yöksi eteiseen. Suurin osa kukista tuli kuitenkin ihan sisälle taloon. Odottelen, että isoimmat yöpakkaset menevät ohi ja sitten vasta uskallan koristaa kasvihuonetta kukilla ennen varsinaisia kasveja ja ikkunoiden pesua.

   Poista

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥