4. maaliskuuta 2015

Kevät tule jo!


Tänään on ollut taas yksi leuto maaliskuinen päivä. Muutama aste plussaa ja räntäsadetta. Harmautta harmauden perään. Oi, aurinko missä olet? Oli ihan pakko kaivaa koneen uumenista keväisiä kuvia näytölle ja muutaman lisään tännekin.


Nämä kuvat on otettu keväällä 2013. Viime syksynä upotin maahan vain muutamia loppualesta löytyneitä narsissin sipuleja. Saas nähdä nouseeko mitään. Näitä syksyllä 2012 istutettuja tulppaaneja nousi hyvin vielä toisenakin vuonna, josko kolmantenakin? Toivottavasti.


Ennen tulppaanien kukintaa odotan metsän puhkeamista kukkaan. Tonttimme metsäinen koillisrinne on nimittäin täynnä sinivuokkoa. Alla olevan kännykuvan nappasin viime keväänä postinhakureissulla 27.3.2014.


Eikä varmaan kovin kauaa mene, kun saa taas "elvytellä" kohmeisia kimalaisia. Kuljettelen paikoilleen jähmettyneitä kimalaisia kukasta kukkaan mettä imemään aina kun niitä havaitsen. Monesti eksyvät kuistille pörräämään, eivätkä enää jaksa ja pääse omin avuin takaisin pihalle.


Sinistä scillaa kasvaa pihassa siellä täällä ja olen yrittänyt levittää sitä lisää viskomalla siemenkotia sinne minne tuon haluaa leviävän. Eniten sitä kasvaa keittiön ikkunan alla olevassa "nurmikossa" vanhan kukkapenkin kohdalla. Kohta onkin vähän ongelmallinen, kun samassa kasvaa myös paljon rikkoja. Kuten kuvasta näkyy, niin alue on muutaman viikon aika sotkuisen näköinen. Yritän kuitenkin sietää epäsiisteyttä niin kauan, että scillan lehdet ehtisivät edes vähän nahistua ja/tai siemen kehittyä ennen ensimmäistä niittoa.


Tämä kukkapenkki kaipaisi jotain ideaa kesäksi. Multaa tuossa ei ole nimeksikään ja räystään ansiosta paikka on paahteinen ja rutikuiva. Sipulikukkien lisäksi hyvin menestyvät myös suopayrtti ja nokkonen, joita yritän sitkeästi tuosta kitkeä pois. Yksivuotisia unikkoja olen yrittänyt muutaman kerran kylvää, mutta ne eivät tahdo tuossa lehtimassassa päästä kasvamaan. Ehkäpä täytyy kokeilla isommilla taimilla? Tai investoida vaikka muutamaan siperianunikon ostotaimeen. Idänunikkoa tuossa hieman jo onkin. Ideoita saa kernaasti antaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥