11. maaliskuuta 2015

Multaa kynsien alle


Kevät näyttää taas parhaita puoliaan eilisen vesisadepäivän jälkeen. Auringonvalo antaa aamulle ihan erilaisen potkun ja reippauden kuin harmaus. Latasin pyykkikoneen, höyrytin ja jynssäsin suihkuhuoneen kaakeleita ja nostin multapussit keittiöön. Ruukutuspöytä syntyi laittamalla tuollainen muovinen kenkien alunen apupöydälle ja nostamalla multasäkki jakkaran päälle. Samaa alustaa käytän myös tehdessäni pieniä märkähuovutuksia.


Herneenversoja en ole tänä keväänä vielä kasvatellut, joten laitoin illalla herneitä likoamaan ja tänään "istutin" ne. Käytin tällä kertaa kukkamultaa, kun toisena vaihtoehtona olisi ollut ravinteeton kylvömulta. Eiväthän nuo kovin kauaa tuossa ehdi kasvamaan, kunnes tulevat syödyksi.


Istutin myös kaksi ostamaani pelargonin pistokastainta (liian) pieniin saviruukkuihin. Näiden nimet olen tietysti jo unohtanut, mutta jotain Drottningeja ne olivat. Kumpa olisin huomannut edes ottaa nimikylteistä kuvan kännyyn. Nimestä viis, pääasia tietysti olisi, että kukkisivat kauniisti. Näihin pitäisi tulla pinkkejä ja vaaleanpunaisia kukintoja.


Olen joskus lukenut, että saviruukkuja pitäisi aina liottaa ennen kasvien istutusta, mutta se jäi tällä kertaa tekemättä. Sen sijaan laitoin ruukut hetkeksi isompaan koristeruukkuun, missä on pohjalla vettä. Samalla pidin myös teetauon.


Tilasin tätä Peppermint Harvest teetä iHerbistä, enkä tiedä saako tätä Suomesta. Ihanan raikasta ja tuoksuvaa, joten tätä täytyy tilata lisää. Hintakaan ei päätä huimaa (2,37e). Samaisesta iHerbistä tilaan myös kustannussyistä useimmat luontaistuotteeni ja vitamiinini. Sekä luomumausteita, kanelia, hammastahnaa yms. En laita tähän nyt enempää hehkutusta, vaan teen suosikeistani joskus vaikka ihan oman postauksen.


Runonpätkä oli rahapuun oksien välissä. Minun piti joskus tehdä pikkupyykin telineestä varjostin, missä roikkuisi erilaisille papereille tulostettuja/kirjotettuja runoja ja tämä oli jokin koevedos siitä. Telineestä tuli lopulta lumihiutale -mobile, mikä pitäisi kyllä pikimiten laittaa eteisen ikkunalta kesäsäilöön. 

En tiedä oliko Tommy Tabermannilla puutarhaa ja istuttiko hän koskaan puita, mutta varmasti sitäkin enemmän hän istutti kauniita ajatuksia moniin mieliin ja sydämiin. Minusta tämä runo sopii erityisen hyvin meille kotipuutarhureille. 


Ja sitten vielä sen rahapuun kimppuun. Rahapuu on kasvanut monta vuotta ostoruukussaan ja toispuoleiseksi kasvaneena se alkoi kaatumaan nykyisessä koristeruukussaan. Tämä on yksi harvoja viherkasveja, minkä olen saanut pidettyä hengissä vuosia. 


Tässä talossa on kyllä isot ikkunat, mutta niiden alla on myös isot vesipatterit ja kun kakluuniakin käytetään talvikaudella päivittäin, niin talossa on aika kuiva ilma. Kun siihen vielä yhdistetään laiska kastelija ja sumupullon käyttäjä, niin eihän se ihme ole, etteivät viherkasvit täällä oikein viihdy.

Istutuspuuhani keskeytyivät hetkeksi, kun kaksi närheä piipahti pihaan. Toinen oli selvästi rohkeampi, mutta molemmat katosivat harmillisesti, ennenkuin sain vaihdettua kameraan pidemmän objektiivin.Rahapuu pääsi lopulta istumaan vanhaan ja painavaan tästä talosta löytyneeseen lasitettuun ruukkuun. Samalla tasapainotin sen latvusta aika reippaasti ja sain monta pistokasta.


Tätä viimeistä kuvaa ottaessa päivä on kallistunut jo iltapäivän puolelle ja nyt täytyy lähteä tunnustelemaan olisiko ilma yhtään lämmennyt. Aamupäivällä pikaisesti pihalla käydessäni hyinen kevätpuhuri hiipi kauluksesta sisään heti ulko-ovella. 

Jokos sinulla on mullat kukille vaihdettuna tai ikkunalauta täynnä kylvöksiä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥