23. maaliskuuta 2015

Räntäsadetta ja perhosia


Maanantai, räntäsadetta. Muutama aste plussaa ja maassa loskaa. Ei mikään kissanilma, enkä minäkään rohjennut kasvihuoneeseen risua vääntämään. Kävin kyllä sitä pikaisesti paikkaamassa, kun tuuli oli taas irrottanut siitä yhden kennon. Samalla nappasin nämä kuvat.


Harmauden vastapainoksi sopii muutama kuva viime viikkoisesta kierrätysaskartelusta. Tein pakkausroskasta perhosia ja kokeilin niihin kynsilakalla marmorointia.

Materiaalina perhosissa oli läpinäkyvä muovinen tuotepakkaus, mistä leikkasin ja taittelin kaksinkertaisia palasia, Palasiin piirsin vapaalla kädellä perhosia ja leikkasin perhoset irti.Kynsilakalla marmoroinnista löytyy netistä niin monta ohjetta, joten kerron tässä vain sen verran, että kynsilakalla marmorointi tapahtuu vesiastiassa. Veden päälle tiputetaan kynsilakkoja ja marmoroitava esine upotetaan nopeasti veteen. Marmoroidut esineet nostetaan esim. leivinpaperin päälle ja annetaan kuivua rauhassa. 

Koska käytän kynsilakkaa suunnilleen kerran vuodessa, värivalikoimani oli kovin rajallinen, eikä näistä tullut niin värikkäitä kuin olisin halunnut.


Kynsilakka ja muovi kestävät myös pihalla, joten tällaisiä perhosia voisi liimata ovikransseihin. Tai kiinnittää rautalangalla vaikkapa virpomisoksiin. Nämä lensivät tänään herneenversopuskaan.

♥ Mukavaa alkuviikkoa ♥1 kommentti:

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥