28. toukokuuta 2018

Minipuutarha tuulimyllyllä


Uudistin äidilleni syksyllä 2015 tekemäni minipuutarhan. Ruukku säilyi samana, mutta kasvit ja somisteet vaihtuivat. Lisäksi puutarhan tyyli muuttui salaisesta puutarhanurkkauksesta pieneksi 'tuulipuistoksi'. Tuulimyllyn löysin Lidlistä ja siinä on myös hämäräkytkimellä toimiva aurinkokennovalo.

Tuulimylly muistuttaa minusta kyllä enemmän majakkaa kuin tuulimyllyä, joten mielessäni maisemasta muotoutui suht karu ja kivikkoinen merenrantamaisema kallioineen ja heinätupsuineen.


Havuksi löytyi omista kätköistä viime syksyn aleostos eli pieni (kulta?)tuija. Tuijan vieressä on minulle uusi tuttavuus, korukurjennokka Erodium variable 'Bishop's Form', mikä ei taida olla meillä kovikaan talvenkestävä edes maahan istutettuna. Toinen minulle outo kasvi on pääskynkukka Pritzelago alpina. Tutumpia sen sijaan ovat toisesta minipuutarharuukusta nappaamani rantalaukkaneilikka Armeria maritima 'Splendens' ja ajuruohot (Thymus).


Ison kiven (kallion) kupeessa kasvaa myös muutama toisessa minipuutarhassa talvehtinut hopearikon alku (Saxifraga paniculata), Tuulimyllyn takana on tupsu polkuhaarikkoa (Sagina subulata) mikä saisi levitä kivien väliin rikkaruohomaisesti. Tuulimyllylle johtaa pienista litteistä koristekivistä tehty polku.Mielenkiinnolla seuraan miten kasvit kasvavat kesän edetessä. Seuraavaksi täytyisi tehdä uusi minipuutarha omaankin ruukkuun. Suunnitelma muhii päässä ja puutarhasta tulee tunnelmaltaan ihan erilainen kuin tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥