12. toukokuuta 2018

Hanhipuiston kevättä


Perjantaiaamuna oli kolme varttia luppoaikaa, joten pakkasin autoon aamupalaleivän lisäksi kameran. Ajattelin käydä katsastamassa Hanhipuiston kevättä.

Hanhipuistohan sijaitsee Porissa, kävelymatkan päässä keskustasta, Kirjurinluodon vieressä. Puistossa esitellään tällä seudulla viihtyviä puu- ja ruohovartisia kasveja.Tässä ison tammen alla olevalla penkillä söin evääni ja katselin erään cityrusakon aamutoimia.


Sipulikukkia olisi voinut mielestäni olla paljon enemmänkin ja olisi kiva ollut nähdä niidenkin nimet. Tämä pinkki lienee joku kasvitieteellinen tulppaani,
Vaahtera oli jo kukassa ja kuhisi pörräisiä. Liuskalehtilehmuksen silmut olivat vielä supussa.Lehtikuusen heleänvihreys muistutti taas minua, että tällainen ihanuus täytyy johonkin mahduttaa. Meillä oli lehtikuusi, mutta yhtenä keväänä se vain kuukahti tehtyään lehdet. Epäilen, että syynä oli liian märkä ja savinen kasvupaikka.

Lampeakin tarkastelin "lampisilmällä"..
Kompostipuutarhassa täytyy poiketa uudestaan, nyt oli vielä portti kiinni.
Uusin puistonosa lienee tämä Lahopuutarha Polsanluodon sillan kupeessa.

Sitten olikin jo kiire päivän puuhien pariin. Täytyy käydä uudemman kerran viimeistään kun pionien kukinta alkaa. Viime kesänä myöhästyin. Napsitaan silloin lisää kuvia. Mukavaa viikonloppua!


1 kommentti:

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥