24. huhtikuuta 2015

Aurinkoinen perjantai


Metsä kukkii sinisenä ja villivihannekset kasvavat silmissä. Ensimmäiseen salaattiin niitä jo lisäsin ahomansikanlehtien kera. Tänä keväänä täytyisi myös yrittää hortan kuivatusta talven varalle.


Jos joku saa kasvaa ja kukoistaa pihan reunamilla rikkaruohon maineesta huolimatta, niin toisen on aika väistyä. Talon etupihalla kasvoi 15 vuotta sitten muuttaessamme paljon (japanin)ruttojuurta ja suurimman osan saimme raivattua tai siirrettyä/jaettua muualle. Jotain taisi kuitenkin jäädä, kun tämä ojanreuna kukkii nyt näin kauniisti ja kesällä tuosta kohtaa kasvavaa suviruusua saa oikein etsiä. Käsi ylös ken kaipaa ruttojuurta, postikulujen hinnalla lähtee ;)Keittiön ikkunapenkillä tulppaanit ja laukat ovat kasvaneet mukavasti ja kuten arvelin, osa piipoista oli pelkkiä lehtiä, mutta onneksi on myös edes muutamia kukkia tulossa. Kärhöillä, niillä vähillä mitä minulla on, on ollut ilmeisen hyvä talvi, kun pulleita silmuja löytyy metrin korkeudesta.Tämän hetken laajin kukkaloisto läytyy metsästä, mutta tämä entinen (vain valkoisten kukkien) "kuutamopenkki" on myös aika kivan näköinen nyt. 

Hyvää viikonvaihdetta. Näyttäisi säiden puolesta tulevan hyvä puutarhatyöviikonloppu.  Täällä Porissa olisi tarjolla puutarha- ja pihamessutkin, mitkä tosin jäävät kyllä itseltä väliin lasten urheilujen tähden. Ehkä ensi kerralla sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥