30. marraskuuta 2017

Kasvihuoneen talvi


Kasvihuone on viimein siivottu, kun innostuin viime lauantaina illan jo hämärtyessä tuomaan sinne kaikenlaista romua ja rompetta. Sinne löysi tiensä mm siilon vanha, rapistunut ovenpuolikas, navetan vanha ikkuna, risa tuoli ja pöytä, mikä siellä on ennenkin ollut, mutta mikä muutti kasvihuoneen uudistuksen yhteydessä vajaan. Laattalattian lakaisin, mutta ikkunanpesut jäivät keväälle.


Patterilla toimiva valosarja tuolla on ollut jo aiemmin, mutta nyt lisäsin sinne kynttilöitä ja pari lyhtyä. Tietysti siellä on vielä kasvejakin. Eli laastipaljussa on talvehtimassa yrttejä ja ojanreunasta napattuja pikkukuusia. Parvekelaatikoissa kukkivat vielä kehäkukat muutaman kukan voimit yhdessä ruotisellerien kanssa. En ole niitä vielä raaskinut hävittää, vaikka pakko varmaan on, että löydän näille ale-sipuleille jonkun paikan..


Lähti vähän sipulimopo keulimaan, kun kävin paikallisessa Honkkarissa. Mutta hei.. kolme pussia 0,99e!! Meinasi mennä kassasysteemikin sekaisin ja kone raksutteli varmaan 5 minuuttia alehintoja kuitille. Narsissit laitan parvekelaatikoihin ja vien kellariin, mutta krookukset ja tulppaanit laitan maahan.


On tässä jotain muutakin istutettavaa, tietäisi vain mitä on nyssyköihinsa ja nenäliinan kulmiin jemmaillut. Tuossa on ainakin villaheisin marjoja ja ruusunmarjoja? En kyllä tiedä olenko ottanut ne koristeeksi vai aikomuksena kylvää. Ja en myöskään muista, että mistä ne on otettu. Keisarinkruunun itusilmut sentään muistin laittaa purkkeihin jo aiemmin. Kävyt ovat omasta makedonianmännystä? (appiukon siemenkasvatuksia), mutta niistä siemenet ovat tainneet jo karista männyn alle.


Yllättävän paljon tavaraa (lue romua 😉) ja tunnelmaa saa kyllä mahtumaan näinkin pieneen kasvihuoneeseen. Voin vain kuvitella kuinka hieno olisi vähän isompi kasvihuone, vaikka sellainen mikä on talon seinässä kiinni ja minne voisi pujahtaa ilman ulkotamineita glögimukin kera. Tähän kaksipaikkaiseen popup-kahvilaan täytyy nimittäin pukeutua ihan kunnolla, vaikka lampaantaljan tuonne tilapäisesti klaffituolille toinkin.


Pahoittelen, että kuvat ovat näin suttuisia. Toivottavasti niistä jotain tunnelmaa sentään välittyy. Olisi kyllä mielenkiintoista testata saako millään kännykällä hämärässä parempia kuvia. Onhan minulla toki vanha järkkäri, mutta sitä jalustan välikappaletta ei.. ja kaukolaukaisemestakin on patteri loppu. Täytyy varmaan tehdä asialle jotain. Mukavaa marraskuun viimeistä päivää Sinulle ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥