1. marraskuuta 2017

Pelargonejani osa 1


Heippa marraskuu! Ja heti perään ihmettely, että mihin se lokakuu katosi. Äkkiä meni. Plussakeliä on luvassa ja nämä silmäterät pääsivät takaisin kuistin ikkunalle. Nostelin nämä viimeiseksi eilen illalla keittiön lämpöön, sillä toissayönä en tuonut, vaan luotin, että lämpötila pysyy plussalla. Eipä olisi kannattanut, sillä tuossa hyllyn oikeassa laidassa oleva rahapuu nimittäin paleltui ja leikkasin sen tyngäksi, josko vielä heräisi henkiin. Hyllyn alla on kyllä keväällä taimikasvatusta varten seinään ruuvaamani pakkasvahti, mutta tuon alempana olevan hyllyn kanssa en uskalla sitä käyttää.

Samalla tarkastin näiden kunnon ja nyppäsin huonot lehdet pois. Hieman merilevävettäkin saivat. Ajattelin samalla ottaa muutaman kuvan muistoksi, jos sattuu kuitenkin talven aikana kato käymään, tai nimilappu tippumaan.


Tässä marraskuun hämäryydessä ei kyllä paljon kannattaisi sisällä kuvata mitään. Eikä ainakaan ilman jalustaa (mistä on edelleen hukassa se liitoskappale), mutta koittakaa kestää. Ensimmäisenä poseeraamaan pääsi Summer Rose Tina. Ja heti perään Bornholm.


Lehdestä alkaa verkkokuviointi häipymään kovaa vauhtia.
Yllä oleva kuikelo on Black Velvet ja annan sen kukkia kukkansa pois. Alla taas on ihmeen minikokoiseksi jäänyt Avenida Mosaic Purple. Täytyy keväällä vaihtaa erilainen kasvualusta ja katsoa kasvaako yhtään isommaksi. Koostaan huolimatta on silti kukkinut lähes itsensä kokoisella upealla kirjavalla kukinnolla.Pahimman sulkasadon näistä pelakoista on kärsinyt Mrs. Pollock. Lehdissä ei juuri ole enää punaisuuttakaan havaittavissa.


Boniface Butterflyn lehtikuviointi on niinikään häipymässä valon puutteen takia. Tämä hujoppi tarvitsisi kyllä pidemmät tukikepit.Näistä keittiön ja kuistin ikkunan väliä seilaavista pelargoneista viimeisimpänä on Selma, missä on pinkit kukat. Selmoja on kai kaksi erilaista ja tämä on se toinen, ei vaaleanpunainen. Päivitän tähän vielä kesäkuvan mikäli sellaisen löydän.


Tällaista tällä kertaa. Eli näillä pelargoneilla toistaiseksi kaikki hyvin. Toivottavasti sinullakin. Mukavaa marraskuuta!


Ps. Nyt vasta huomasin, että roikkuuhan tuossa katosta vielä yksi nimetön pelargoni, mitä en ole huomannut siirrellä. Voimalla kukkii ja kukkikoon, vaikka lehtiä alkaa olemaan aika vähän.

2 kommenttia:

  1. Oi mitä aarteita sinulla siellä onkaan, noista kannattaakin pitää huolta. Tuo on kyllä näppärä keksintö, tuo hylly-viritelmäsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti nämä aarteet ovat tallella vielä ensi keväänäkin ;) siltä varalta nämä kuvatkin nappasin.

      Poista

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥