16. maaliskuuta 2015

Lumikelloja ja kylvöpuuhia


Eilen sunnuntaina 15.3.2015 ensimmäiset lumikellot avasivat nuppunsa ja otin niistä kännykällä muutaman kuvan muistoksi. Kännyssäni on silikonikuoret, joten sen voi laittaa vasten maanpintaa ja ottaa kuvan ääniohjauksella, mikä löytyy ainakin android -puhelimista.

Muuten viikonloppu kului verkkaisesti kauppareissulla, urheilukisoissa, ikkunoita pestessä, kukkapenkkejä siistiessä ja neuloessa. Koska mullassa möyhiminen tekee ihmiselle hyvää, jatkoin sitä heti aamutuimaan kylvämällä lasten haluaman ruukkupaprikan. Vapaisiin lokeroihin sujautin lisäksi punalehtistä basilikaa, mitä kasvoi jo viime kesänä kasvihuoneessa. Nämä pikkukennot ostin Tigeristä eurolla ja nämä ovat yllättävän tukevia, joten eivät ole pelkästään yhden kevään ilo.Tomaatit kylvin 10.3.2015 ja pelkäsin, että niille kävisi köpelösti, kun menin vahingossa "kastelemaan" niitä kylpyhuonesuihkeella enkä vieressä olleesta vesipullosta. Onneksi suihkeeni (Method) ei ollut sieltä myrkyllisemmästä päästä ja ilmeisesti se huuhtoutui mullasta vedellä pois, sillä eilen (15.3.) sain katsella kun pienet tomaattivauvat nousivat kumaraisina mullasta. Toistaiseksi on kuitenkin noussut vain 2/6 Chocolate Cherryä, mutta josko neljä  muuta olisivat vain vähän hitaampia heräämään?


Tänä aamuna (16.3.) useimmat ovat jo nostaneet sirkkalehtensä kohti aamuaurinkoa. Kohta nämä pitäisi kiikuttaa kohti autotallia, missä on vähän viilempi kuin täällä talossa.


Aion koulia tomaatit tuosta kennoihin ja niistä myöhemin puolikkaisiin maitopurkkeihin. Ja joka kerta aiempaa syvemmälle multaan. Sijoituspaikka näille tulee olemaan kasvihuone ja ylimääräiset taimet annetaan ystäville.


Tykkään enemmän kirsikkatomaateista, kuin niistä isommista. Nämä eivät mielestäni ole niin tarkkoja kastelunkaan suhteen, eli eivät halkeile kosteusvaihteluista niin paljon kuin ne isommat serkkunsa. Plussaa on sekin, että näitä tulee määrällisesti enemmän ja ovat minusta maukkaampiakin. Aika vähän näitä on loppujen lopuksi salaatteihin saatu, sillä muksut (ja minäkin) käydään napsimassa näitä suoraan kasvihuoneesta suuhun. 

Tämä paidanhelmakuva on vuodelta 2013, jolloin kasvamassa oli myös tätä "suklaatomaattia". Keltaiset ovat Golden Queen -lajiketta, minkä olen myös merkannut maistuvaksi, toisin kuin sitä ennen torilta ostetun keltaisen tomaatin, mikä oli jauhoinen eikä maistunut miltään. Kyllähän se harmittaa, kun paapoo taimia ja saa vaivanpalkaksi mautonta satoa, joten hyvät muistiinpanot olisivat siksikin tärkeitä.


Ja loppuun vielä aamun ajatus teepussista. Mukavaa viikonalkua sinulle. Loppuviikoksi on lupailtu takatalveakin, mutta ei anneta sen haitata. Jos tulee lunta, niin kaivetaan sukset esiin ja lähdetään hiihtämään. Oma hiihtokausi jäikin tänä talvena kovin lyhyeksi.


Every minute of laughter
prolongs life one hour.

Jokainen minuutti naurua
pidentää elämää tunnilla.

2 kommenttia:

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥