5. maaliskuuta 2017

Koulintaa


Kylvin nämä tarhaorvokit 2.2 ja eilen lauantaina 4.3. koulin ne. Nämähän itivät lämpöisessä pikkukasvarissa todella nopeasti ja kasvoivat viime viikot kodinhoitohuoneen viileällä (pohjois)ikkunalla.


Työnjohtajana toimi Iines, joka tykkää katsella pakastimen päältä ulos ja nukkua lämpimässä. Aion viedä nämä autotalliin, missä on vähän viileämpää, heti kun toipuvat koulinnasta. Ja sitten kun sää lämpenee plussan puolelle, niin aion siirtää nämä huvimajaan, minne laitan hankkimani pakkasvahdin yöpakkasten varalle. Viileämpään siirrolla yritän estää taimien venymistä ja aion myös antaa näille "kasvunsääteeksi" kuivuusstressi -käsittelyn, josko saisin hieman topakampia taimia, kuin aiempina vuosina.


Tämä oli tarhaorvokkisekoitus, joten jokainen kukka tulee olemaan mukava yllätys, sitten kun jossain vaiheessa kukkansa avaavat.

Mukavia yllätyksiä on toivottavasti luvassa myös näistä paprikoista, jotka ovat nyt viikon verran paistatelleet päivää keittiön apupöydällä. Vain viisi tainta on varmuudella keltaisia suippupaprikoita (ostosiemen) ja muut olen ottanut isosta punaisesta sekä orassista ja punaisesta snack-paprikasta.


Paprikantaimet ovat kovin honteloja, kun päivät ovat kuitenkin enimmäkseen olleet harmaita ja näiden täytyy nyt pärjätä luonnonvalolla. Sen verran aurinko kuitenkin jo lämmittää, että kärpäset ovat alkaneet heräillä ja pöristä ikkunoissa. Jokainen kissanomistaja tietää miten tuo pörinä vaikuttaa kissoihin, etenkin nuoriin kissoihin ;) Täytyisi varmaan kehittää taimien ympärille ja päälle jotain kissankestävää, tai kiikuttaa nämäkin autotalliin. Ja tottahan nämä täytyisi saada isompiin purkkeihin, mutta tilan säästämiseksi täytyi tehdä tällainen välivaihe.


Vielä on viikonloppua jäljellä, joten tässähän ehtisi vielä koulimaan sarviorvokit sekä kylvämään tomaatit. Tomaatit piti kylvää jo viime viikolla, mutta olen jahkannut perinteisen kylvön ja lauttakylvön välillä. Päädyin lauttaan, mutta lauttatarvikkeet olivat hieman hakusessa. Löytyivät sentään.

Mukavaa alkavaa viikkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥