28. maaliskuuta 2017

Lisätilaa taimille

Perjantai-iltana olin toennut flunssasta sen verran, että kun muu perhe lähti urheilemaan, hyppäsin autoon mukaan ajatuksena lisätila taimille (sekä turvemulta ja jatkovarrellinen oksasaha). Kävin siis ostamassa toisesta kaupasta pari 150cm hyllykiskoa ja 10 kpl kannakkeita sekä tein nopean pysäyksen puolen tunnin päästä sulkeutuvaan puutarhamyymään.


Tuo nopeakaan ostosreissu ei kuitenkaan ollut toipilaalle se ihan paras tempaus ja lauantaipäivä menikin taas huilatessa. Sunnuntaina raivasin keittiökuistimme nopeasti ja poistin vanhan hyllylevyn ikkunan alta (mutta jätin kannakkeet kuitenkin paikoilleen). Mies kiinnitti kiskot ikkunanpieliin ja sahasi vanhan pannuhuoneen purkulaudasta rouheat hyllylevyt. En omista riittävästi aluslautasia, joten hyllylevyn kunnolla ei ollut merkitystä, koska ne tulevat likastumaan ja kastumaan väistämättä.


Jokin koururatkaisu olisi ollut parempi, mutta eiköhän näidenkin kanssa pärjätä. Koska kuisti on lähes eristämätön ja kylmä, niin mahdollista takatalvea varten ruuvasin ikkunan alle Clasun alekorista helmikuussa ostamani pakkasvahdin/kasvihuonelämmittimen.


Istutin sunnuntaina muutamia isoimpia ja kaatuilevimpia paprikan ja tomaatin taimia isompiin ruukkuihin. Nämä pääsivät samalla myös taimimullasta turvemultaan. Ja molempien ruukkujen reunaan lisäsin myös kasvuvoimaa kanankanan muodossa. Toivottavasti eivät vallan pelästy moista shokkihoitoa. Ensimmäisten öiden jälkeen tilanne näyttää ainakin vielä ihan hyvältä.


Tarhaorvokit ovat majailleet kuistilla jo aiemmin ja nyt sinne mahtuivat myös hieman myöhemmin kylvetyt sarviorvokit. Tämän tilan täyttyessä ja/tai ilmojen lämmetessä aion siirtää etenkin kukkien taimia huvimajaan, missä olen kasvattellut niitä myös parina viime keväänä muovihupullisessa kasvihyllyssä. Hallaöinä peittelin hyllyn lisäksi huovilla ja räsymatoilla.

Eihän tämä nyt mikään kuistin kaunistus ole, mutta ei tätä ole tarkoitus koko kesää katsellakaan. Tarkoitus on purkaa rakennelma ja laittaa vanha nätimpi hyllylevy takaisin ikkunan alle. Eikä tämä kovin kalliskaan ollut. Kiskot maksoivat 2 * 3,90e ja kannakkeet 10 * 0,84e = 16,20e. Lämmittimen alehinta taisi olla 13,95e, mutta sähköähän tuo lämmitin tietysti myös kuluttaa.


Eilen siivosin myös hieman kuistin toista puolta ja jäin katselemaan toista ikkunaa. Pitäisiköhän taas kipaista kaupungilla? Ja onhan tuossa vapaata seinääkin, mihin on pitänyt hylly laittaa jo useamman vuoden ajan.


Kylmä tuuli ujeltaa nurkissa, mutta onneksi aurinko paistaa. Lätäköt ovat nyt jäässä, mutta varjoisaa etupihaa lukuunottamatta piha alkaa olla vapaa lumesta ja jäästä. Haravalle ja oksasaksille olisi kyllä töitä, mutta jätän vanhan omenapuun leikkauksen odottamaan suotuisampaa kuunvaihetta ja jatkan tomaattien ruukutusta mukavasti sisätiloissa.

Jos joku jäi mielessään miettimään selviääkö puutarhahörhö puutarhaliikkeessä käynnistä pelkällä oksasahan ja multasäkkien ostolla, niin voin paljastaa, ettei (tälläkään kertaa) selvinnyt. Kukkasipuleita ihastellessani ja muutama pussi sylissä myyjä toista asiakasta palvellessaan katsoi minuun ja totesi, että selviän varmaan yksin, mihin totesin, että juu kiitos selviän kyllä, hieman liiankin hyvin 😉 (=pikkunarsisseja ja dahlianjuurakoita).

1 kommentti:

  1. Näppärän näköinen hylly, juuri tuollaisen minäkin tarvitsen, helppo koota ja purkaa. Puutarhamyymälöistä ei taida päästä pelkän multapussin kanssa kotiin 😊

    VastaaPoista

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥