11. maaliskuuta 2017

Tomaattivauvoja


Tomaatit pääsivät tänä vuonna kylvölautalle itämään 5.3. ja tämän vuoden lajikkeet ovat:
  • Indigo Rose
  • Sungold F1
  • Balkon Zauber (avomaa)
  • Marmande VR (avomaan pihvitomaatti)
  • Hildares F1 (avomaa)
  • Gardeners Delight


Lautan tein pestyyn broilerirasiaan pienestä solumuovin palasta, talouspaperista, suodatinpussista sekä kumilenkeistä. Lajikkeet kirjoitin lauttaan vedenkestävällä tussilla. Taisi olla liikaa innostusta vaikka oli jo iltamyöhä, kun huomasin vasta "kylvettyäni", että pari lajiketta unohtui kirjoittaa.


Lautta majaili keittiössä lasikuvun alla ja ensimmäiset siemenet heräsivät jo 3 päivän päästä. Ensimmäiset olisi pitänyt siirtää multaan jo torstaina 9.7, mutta pääsin tekemään sen vasta 11.3. Osa tomaattivauvoista oli kasvattanut jo todella pitkän juuren ja verson.Tomaatit pääsivät lautalta lokerikkoon ja istutin ne hellävaraisesti mahdollisimman syvään taimimultaan nimisäleiden kera.Pontevasti kohti kesää.


Huomenna on täysikuu ja siitä eteenpäin laskevan kuun pitäisi olla huonompaa aikaa kylvöille. Tekisi mieli kyllä vielä kokeilla muutaman siemenen kanssa onko itäminen hitaampaa/tai erilaista.

Lokerot saivat vielä läpinäkyvät muovikannet ja pääsivät takaisin samalle tasolle. Jahka tuosta hieman vahvistuvat, niin pääsevät nämäkin autotalliin ja omiin ruukkuihinsa. Istutusvaiheessa ujutan ruukkuihin myös hieman kanankakkaa kasvuvoimaksi. Pitääkin lisätä kananhyvä heti ostoslistalle. Tällaista tänään ja huomenna tietenkin jatketaan 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi ilman kommentteja on kuin puutarha ilman puita. Kiitos kommentistasi ♥